Strona główna
Previous Next
  • 1
  • 2
"Piękna nasza Polska cała" jest mottem naszej działalności. Koło turystyczne UTW przy UTP rozpoczęło swoją działalność w roku akademickim 2013/2014. Działa na podstawie: 1. "Regulaminu wycieczek krajowych i zagranicznych" 2.... Czytaj...
Klub brydżowy zawiązał się na początku roku akademickiego 2013/2014. Spotkania odbywają się regularnie w każdy poniedziałek. Uczestniczy w nich ok 17 osób. Spotkania dają uczestnikom dużo osobistej radości oraz satysfakcji.... Czytaj...
Zespół „Taneczny Krąg” powstał w marcu 2012 roku. Członkami zespołu jest 13 słuchaczek Uniwersytetu Trzeciego Wieku przy UTP. Reprezentujemy znany od lat 80 na całym świecie ruch „taniec w kręgu”,... Czytaj...
Organizowane i prowadzone krajoznawcze rajdy piesze po Bydgoszczy dostarczają nam uczestnikom tych rajdów dużo wiadomości i wrażeń estetycznych dostarczających piękna ziemi bydgoskiej. Jednocześnie wyzwalają w nas aktywność fizyczną korzystnie wpływają... Czytaj...
Dbamy o swoją sprawność ruchową i tężyzną fizyczną uczestnicząc w zajęciach z gimnastyki usprawniającej. Czytaj...
Uczymy się lub odświeżamy znajomość języków obcych, biorąc udział w lektoratach języka angielskiego. Czytaj...

Mamy przyjemność zaprosić wszystkich chętnych Słuchaczy UTW na wykład "Polska wieprzowina - smak, tradycja i zdrowie", który odbędzie się 26 maja 2017 roku o godzinie 10.30-11.30 (Kaliskiego 7, Auditorium Novum, aula B1). 

 

Jeść mięso czy nie jeść? Jesteś typowym mięsożercą czy wręcz przeciwnie?
Zapraszamy na fascynujący wykład prof. dr. hab. inż. Wojciecha Kapelańskego z Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt UTP w Bydgoszczy na temat polskiej wieprzowiny! Jeśli chcecie poznać argumenty, które mogą przemawiać za koniecznością spożywania tego rodzaju mięsa oraz świadczą o jego prozdrowotnym charakterze - zapraszamy! A po wykładzie przewidziana jest prezentacja wyrobów z mięsa wieprzowego oraz degustacja wędlin.

 

Zapisy telefoniczne na wykład prowadzi Dział Informacji i Promocji - zainteresowanych prosimy o zgłaszanie chęci uczestnictwa pod numerami

52 374 92 74

52 374 92 69